Sir John Falstaff

falstaffOns restaurant is genoemd naar de rondbuikige levensgenieter Sir John Falstaff. Alles in de wereld is Zotheid was de lijfspreuk van Sir John Falstaff. Zijn liefde ging uit naar lekkere en royale maaltijden, voortreffelijke wijn en een goed gezelschap. Een echte levensgenieter dus, die het Eten & Drinken tot een ware kunst wist te verheffen. In ons sfeervol ingerichte monumentale pand (voormalige kerkgebouw) proberen we de Bourgondische levensstijl van Sir John te doen laten herleven. In een gemoedelijke sfeer kunt u genieten van heerlijke, rijkelijk opgemaakte gerechten en tongstrelende wijnen en bieren.

Het pand werd gebouwd eind 19de eeuw in een neo-klassieke stijl. Aan de grote nis (halve koepel) achterin en de hoogte van het gebouw is te zien, dat het ontworpen was als een serimonieel gebouw. Vanaf 1895 tot 1988 deed het dienst als onderkomen van het Leger des Heils. Vanaf 1994 werd het gebouw verbouwd en kreeg het een horecafunctie. Op 15 september 2007, na 15 jaar gehuisvest te zijn aan het Arnhemse Stationsplein, verhuisde Sir john mét Staff dit pand. Bronnen vermelden dat hij na de verhuizing voldaan op zijn zetel plaats nam en verzuchte .....eindelijk weer thuis! 

Wil je een leuk artikel lezen over historie van het pand? klik op: Verliefd op Arnhem (bron de Gelderlander) 

falstaff

Sir John Falstaff treedt voor de eerste keer op in (komische) toneelstukken van de 16e eeuwse Engelse schrijver Shakespeare. Daarna hebben schrijvers zich eeuwenlang laten inspireren door de figuur van Sir John, met als hoogtepunt de opera 'Falstaff' van Giuseppe Verdi.  

Wil je meer weten over de opera? klik dan op:Falstaff en Verdi (bron Wikipedia en Youtube))

Hieronder een tekening van komiek en cartonist IJf Blokker, ook wel bekend als Barend Servet. Hij heeft deze tekening voor ons gemaakt na een uitbundig en enigszins uit de hand gelopen bezoek aan Falstaff. Potje Eierengolven noemde hij het.  (ps. het waren wel gekookte eieren!) 

falstaff