Sir John Falstaff

Ons restaurant is genoemd naar de rondbuikige levensgenieter Sir John Falstaff
falstaff

falstaff  Alles in de wereld is Zotheid   ..... was de lijfspreuk van Sir John Falstaff. Zijn liefde ging uit naar lekkere en royale maaltijden, voortreffelijke wijn en een goed gezelschap. Een echte levensgenieter, die het Eten & Drinken tot een ware kunst wist te verheffen. 

In ons sfeervol ingerichte monumentale pand (voormalige kerkgebouw) proberen we de Bourgondische levensstijl van Sir John te doen laten herleven. In een gemoedelijke sfeer kunt u genieten van heerlijke, rijkelijk opgemaakte gerechten en tongstrelende wijnen en bieren. 

Het pand werd gebouwd eind 19de eeuw in een neo-klassieke stijl. Aan de grote nis (halve koepel) achterin en de hoogte van het gebouw is te zien, dat het ontworpen was als een serimonieel gebouw. Vanaf 1895 tot 1988 deed het dienst als onderkomen van het Leger des Heils. 

falstaff

Vanaf 1994 kreeg het een horecafunctie. Na 15 jaar gehuisvest te zijn aan het Stationsplein te Arnhem, betrok op 15 september 2007 Sir Johnn Falstaff het pand, om zijn Bourgondische etablisement te heropenen.

Sir John treedt voor de eerste keer op in een van de volksstukken van Shakespeare. Hij is dan een aan lager wal geraakte edelman, die zijn vertier zoekt in bedriegen, vrouwen verleiden, zijn onderdanen mishandelen en ..........Eten & Drinken!!

Eeuwen lang hebben kunstenaars zich laten inspireren door de figuur van Sir John, met als hoogtepunt de Verdi's opera.


falstaff